Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2011 11:01 - Нови идеи за рецепти за десерти
Автор: ekaterinara Категория: Технологии   
Прочетен: 2098 Коментари: 0 Гласове:
0



Ето един от последните експерименти с крем вид Меренг - белтъци на твърд сняг.
Кой е най-лесния начин да разбием белтъците? Слагаме ги в стъклен буркан за компот, голям 800 грама. Пускаме вътре миксера и разбиваме, докато белтъкът е толкова твърд, че в него остават следи от бъркалките на миксера. Добавяме половин чаена чаша захар, пудра или кристална. В конкретната рецепта добавяме пасирано с миксер, пасатор или, при липса на такива, с вилица, пюре от някакви плодове, за предпочитане, ягоди. Наливаме сместа в красиви за поднасяне чаши за сладолед със столче, или купички. Изстудяваме в хладилник, можем и да замразим като сладолед в камерата.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ekaterinara
Категория: Технологии
Прочетен: 483417
Постинги: 216
Коментари: 0
Гласове: 991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031