Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2022 22:16 - ВИДИН СТАВА КИНОАРЕНА НА НОВИЯ СЕРИАЛ НА НОВА "С РЕКА НА СЪРЦЕТО"
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 881 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Иван Върбанов 
/ Крайдунавският град Видин става арена на най-новата мегапродукция на Нова - сериалът "С река на сърцето".

За удара на първата клапа на епизод 1, сезон 1, серия 1 дойде лично шефката на медийната група - обичаната тв журналистка, утвърден професионалист и успешен мениджър - Вяра Анкова.

Сериалът, който ще се излъчва в прайм-тайма на медията, ще има 42 епизода. Засега!

Очаква се продължителността на всяка серия да е 60 минути, а снимките ще продължат до края на октомври.

Режисьор на лентата е Мартин Макариев.

Освен по Дунава и в град Видин, екипът ще разпъне стативите, осветлението и ще разположи камерите си и в крепостта "Баба Вида", където декорите ще я преобразят в живописен манастир. Местният музей пък ще се превърне в полицейско управление.

Сценаристите казват, че "С река на сърцето" е класическа семейна драма. Във фокуса на разказа са семейство Боневи, които притежават винарна. Обещават да има много драматургични обрати, преплетени истории на персонажи и взаимоотношения, любовни връзки с нажежени до червено страсти от отдаденост и ревност, тайни и битки за опазване на бизнес.

Очакването на всички е "С река на сърцето" да се превърне в най-успешната продукция до момента, която ще награди успехите на българското тв производство. Залогът е висок, а успехът е гарантиран и заради твърдата програмна линия на Нова, която тя следва от доста години вече - да подкрепя създаването на родно кино, да бъде мотор на производството на продукции от високо технологично и съдържателно ниво, да създава стандарти - в творческите гилдии и публиката за оноова, което трябва да притежават такъв тип продукции.

Изпълнителен продуцент на филма е Светлин Нейнски - съпруг на дългогодишната ни първа дипломатка, председател на СДС и евродепутат, а сега посланик в Турция Надежда Нейнски.

Главният сценарист е Жоро Тенев.

Работното заглавие на филма е било "Всичко тече по Дунава".
Видин е избран за място на киноснимките и защото Светлин Нейнски е от свързан с този край - роден е в Белоградчик. Когато първоначално се избира локация, всички са били единодушни - морето ! Но, в крайна сметка изборът пада на Видин.

"На добър час!" на снимките на продукцията!
Очакваме с нетърпения и тв премиерата през есента в ефира на Нова! 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2546826
Постинги: 969
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930