Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2018 18:46 - Семейни констелации - 2
Автор: ekaterinara Категория: Технологии   
Прочетен: 651 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ПОЗВОЛЯВАТЕ ЛИ НА СИНА СИ ДА НАМЕРИ ПЪТ КЪМ БАЩА СИ?


Когато откажете на сина си да има отношения с баща си, той ще намери подсъзнателен начин да се свързва с него. Често той приема негови черти или има поведение, което майката осъжда в бащата. По този начин синът изтъкава нишката,чрез която се свързва с баща си. Син без баща в живота си може да страда от безпокойство, депресия, липса на мотивация, да има провалени връзки, зависимости от алкохол или наркотици. 
Поне затова е хубаво да държите вратата отворена за бащата на сина си. Ако сте майка, задайте си въпроса: “Бихте ли пренебрегнали болката и гнева си, ако знаехте, че това ще помогне на сина Ви ?” Няма да е лесно, но е важно. В известен смисъл Вие държите ключа за щастието на сина си. 
Ако наистина искате синът Ви да бъде успешен, помогнете му да се обърне към баща си. И няма значение колко ужасни са били отношенията Ви с него. Това , което има по-голямо значение са отношенията на сина Ви с него. Няма вероятност Вашият син да намери пътя към баща си сам. Вие сте свързващото звено между тях, независимо дали Ви харесва. Когато синът Ви усети вашето разрешение и подкрепа, той ще се обърне към баща си. 
Ако му помогнете да укрепи отношенията с него , това няма да наруши близостта между вас, а всъщност ще я задълбочи. Дори и да не го изрази с думи, Вашият син ще оцени високо това, което правите. 
• Започнете да му говорите положителни неща за баща му. Няма значение на колко години е синът Ви. Никога не е късно за едно момче да прегърне баща си. Това ще е в негов интерес. 
• Разкажете на сина си как сте срещнали баща му и как той е спечелил сърцето Ви. Позитивният образ на близостта, която някога сте имали с баща му,може да донесе спокойствие и увереност на сина Ви. Той се е родил в резултат на тази близост. 
• Разкажете на сина си за качествата, които харесвате най-много в баща му и как тези качества живеят в сина Ви, например: “Ти си изобретателен и красив , точно като баща си’ Ако синът Ви е интелигентен или щедър или остроумен като баща си, кажете му го: ‘Обожавах тези качества у баща ти’. 
Ако синът Ви усети, че сте искрени, ще започне да се интересува за баща си. Това може да доведе до различни резултати. А най-вече Вие ще сте отворили път на сина си към по-щастлив и по-успешен живот. 
По Марк Уолин

image💙Чрез семейните констелации става здравословното отделяне на сина от майката и преминаването му в зоната на влияние на бащата. Добрата връзка с бащата е здрава основа за оформянето на един самостоятелен и успешен млад мъж.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ekaterinara
Категория: Технологии
Прочетен: 485566
Постинги: 216
Коментари: 0
Гласове: 991
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930