Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2016 18:38 - Разпятието
Автор: ekaterinara Категория: Технологии   
Прочетен: 699 Коментари: 0 Гласове:
0



Учение за Посвещението на Разпятието
Възлюбеният Заратустра, 23 юни 2007 год.
АЗ СЪМ Заратустра, отново дошъл при вас!
АЗ СЪМ дойдох в този ден и съм щастлив, че възможността, Божествената възможност за общуването между нас чрез този посланик продължава. Вие най-вероятно не знаете, че за да продължи нашата работа беше необходимо потвърждение на физически план на готовността за по-нататъшна работа. Такова потвърждение от една страна осъществи народа на Русия, страната, която е приютила нашия посланик. И народът издържа този тест, това изпитание. Не можем да кажем, че всичко премина гладко, но ние виждаме, че нашето Учение намери подкрепа в сърцата на много хора. Запламтяха много сърца и ние, Възнесените Владици, виждаме техния пламък. Защото Пламъка, горенето на вашите сърца са видими от нашето ниво. Ние виждаме Пламъка в сърцето на всеки човек, където и да се намира той. И по този Пламък, и по тези Пламъци, ние съдим за готовността, и вземаме решение за продължаване на работата.
От друга страна нашият посланик премина много трудно изпитание, което ние наричаме Разпятие. През това изпитание преминава всеки, който е достигнал определено ниво на съзнание. То е закономерна част от Пътя. Аз искам да се спра на това изпитание и да ви разкажа малко за него, защото всеки от вас, ако не в този то в един от следващите си животи ще бъде принуден да премине през този тест.
Закономерна част от Пътя. Тази част е свързана с това, че всеки, който е стигнал до него е принуден да застане лице в лице с изпитанията и тестовете, които премина Възлюбеният Иисус, когато носеше своя кръст към Голгота и след това премина своето Разпятие на кръста. Искам да ви разкажа за това изпитание. Винаги, когато достигнете до тази точка от Пътя вие оставате лице в лице с това изпитание. Вие сте принудени да се придвижвате напред в условия, когато никой не ви разбира. Хората, подложени на въздействието на масовото съзнание, просто не са в състояние да разберат какво става.
А става следното. Вибрациите на човек, достигнал до Посвещението на Разпятието се повишават дотолкова, че силите, които ни противостоят започват да действат чрез всеки човек, който е в обкръжението на изпитвания. И може да изглежда, че целия свят се е озлобил или се е побъркал. Разбира се, по времето на Иисус това изпитание е ставало на физически план. И всички изтезания, оскърбления и трудности са възниквали на физически план. Сега, във вашия просветен век всички изпитания са изместени на психологически план. Разбира се хората извършват действия, които довеждат до усложняване на положението на изпитвания, но основния тест протича на финия план. Създава се впечатление за действително Разпятие, за разпъне на кръста на материята.
Трудно ви е да си представите това, но този тест е най-трудният. Нямате възможност да се отпуснете нито за минута, нито през деня, нито през нощта. Овладяват ви всякакви мислими и немислими ситуации, както на физически план, така и на мисловния и астралния планове.
Вие постоянно се намирате под натиска на силите, които отстояват илюзията. И силите, които са ви оказвали подкрепа от нашето ниво на съзнание се оказват изолирани. Ние не можем да окажем помощ, не можем да измием раните нанесени на фините тела, не можем да дадем защита. Всички тела на изпитвания са изранени и кървят. Светлината, Божествената енергия, привличат различни същности от астралния план, които идват, за да изтезават и да получат своята порция Светлина.
Същото се отнася и за хората. Те идват и вземат Светлина, която безконтролно се излива от наранената аура. И само единици са способни да осъзнаят какво се случва. Смисълът на случващото се съвсем не достига до външното съзнание на останалите.
И ако изпитваният не издържи този тест, влиза в борба или изпада в отчаяние, лишава се от Вяра и Любов, тогава се счита, че той не е преминал своето Посвещение на Разпятието.
Спомнете си за Иисус и неговите думи: „Прости им, Господи, защото не знаят какво вършат”. И това е самата истина, защото смисълът на случващото се не достига до външното съзнание на хората. И те, всеки от тях, изпълняват своята роля - някой произнася хули, друг забива гвоздеи в ръцете и краката на изпитвания, трети извършва предателство, някой помага за носенето на кръста.
Грандиозен спектакъл се разиграва в материята. И никой от Възнесени Учители няма право да се намесва. Изпитваният остава лице в лице с обстоятелствата на външния свят и насаме със своята Висша част. И няма възможност да се възстановят силите, няма възможност да се получи благодатен балсам от Висшия свят. В най-лошите минути на теста се нарушава връзката и със Висшата част. И това прилича на страшната тъмна нощ за Духа.
Страшно изпитание. Но това изпитание е неизбежно по Пътя, тъй като без окончателното разделяне с остатъците от егото, с привързаностите към физическия свят е невъзможно по-нататъшното придвижване по Пътя.
Единици на Земята са готови да преминат това изпитание и го преминават. В числото на тези хора е и нашият посланик.
Но аз ви разказвам всичко това не за да се впуснете в празни одумвания и умувания. Аз ви разказвам всичко това, за да бъдете и вие готови също така да преминете през своето Разпятие в материята и окончателно да се откажете от всички привързаности.
Ние не ви плашим със суровостта на изпитанието. Ние само ви предупреждаваме, че това е закономерна част от Пътя. И всеки от вас, който следва Пътя указван от Възнесените Владици рано или късно ще премине своето Разпятие в материята и след това ще се изкачи на Духовния Връх.
Преди Бог да ви довери най-отговорната работа, Той трябва да бъде уверен, че сте готови за тази работа и нищо, никакви зацепвания за физическия свят няма да бъдат препятствие при изпълнението на работата ви за Бога.
Не изпробвайте върху себе си този тест сега. Помнете, че аз казах: само единици на земното кълбо сега са готови за неговото преминаване. За всички останали изпитанията са преди всичко свързани с връщането на собствената им карма. Теста на Разпятието е свързан с носенето на кръста на планетарната карма и за да ви доверят носенето на този кръст вие трябва още много да работите над себе си и своите недостатъци, привързаности и навици.
На хората им е свойствено да преувеличават своите достижения по духовния Път. Но веднага щом се предостави възможност, вие моментално забравяте за нашите послания и за мнимите си достижения и бодро и радостно се хвърляте във водите на илюзиите и дебрите на масовото съзнание.
Затова преди да премерите на себе си одеждите на Христос бъдете честни със себе си и анализирайте внимателно вашия начин на живот, привързаностите и навиците си. Аз не казвам , че трябва изведнъж да се откажете от всичките си недостатъци и навици. Възможно е това да не е по силите ви. Но да изберете правилната посока и да се стараете да се придържате към нея в живота си, е по силите на мнозина от онези, които четат нашите послания.
Искам да ви напомня за това, че нашите послания се явяват сега за вас спасителното въже за изплуване от водите на илюзиите. Приемете този дар от Небесата с цялата си грижливост и трепет, на които сте способни.
А сега се прощавам с вас. Бях радостен, че имах възможност да донеса до вас още една скрита част от нашето Учение – Учението за Разпятието
АЗ СЪМ Заратустра.
© Татяна Микушина



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ekaterinara
Категория: Технологии
Прочетен: 483392
Постинги: 216
Коментари: 0
Гласове: 991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031