Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2014 19:03 - Суфганиот – рецепта
Автор: ekaterinara Категория: Технологии   
Прочетен: 1900 Коментари: 0 Гласове:
1



 Суфганиот – рецепта   imageЕдна от целите, които сме си поставили е да ви предлагаме рецепти от израелската кухня за типични и вкусни, но и здравословни и полезни ястия. Но понякога човек трябва да се отпусне малко и да се наслади на някое изкушение. И кой е най-подходящият момент за това, ако не празниците. Ханука е празник, в осемте дни на който, приготвяйки и хранейки се с пържени ястия с малко повече мазнина си спомняме за чудото случило се в Храма, след като макабейците го освободили и изчистили от идолопоклоническите символи и го осветили наново. Малка каничка с масло за свещниците в Храма, която щяла да стигне едва за 1 ден, успяла да поддържа пламъците цели 8 дни, колкото са били необходими за приготвянето на ново количество свято масло. Поничките (суфганиот), които са символа на Ханука се предлагат в различни форми, като най-традиционни са тези с пълнеж от ягодово сладко и поръсени с пудра захар. Както обаче можете да предположите всяко семейство, пекарна, заведение ги приготвят различно. Пълнежите варират от сладка и конфитюри, през шоколадови и изтънчени кремове, а декорациите са лимитирани единствено от въображението на готвачите, които ползват ядки, сосове, плодове и дори цветя.   Ние обаче решихме да ви предложим една по-базова рецепта за суфганиот, която да ви помогне бързо и лесно да си ги приготвите и да оставим на вашето въображение и лични предпочитания украсяването им, обогатяването им като вкус и преценката с какво да ги консумирате.   Необходими продукти   3 чаши брашно   2 супени лъжици бакпулвер   1/2 чаша захар   2 яйца   2 чаши сметана   2 чаени лъжички ванилов екстракт   3 чаши олио за пържене   пудра захар за поръсване   Приготвяне   В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, захарта, яйцата, екстракта от ванилия и сметаната. Разбъркайте докато се получи еднородна смес.   Цялото количество олио изсипете в по-дълбок тиган, който е подходящ за пържене и загрейте на среден огън до 180 С.   Използвайки две супени лъжици оформяйте топчета от тестото, които внимателно пускайте в горещото олио. Изчакайте да се изпържат до златисто от едната страна, което би трябвало да отнема около минута, след което ги завъртете да се изпържат и от другата страна. Готовите сифганиот прехвърлете в чиния или върху решетка с готварска хартия, която да попие излишното олио.   Поръсете с пудра захар или със смес от захар и канела. Както споменахме още в началото, вариантите са украсяване на поничките граничат единствено с вашето въображение. Можете да ги залеете с шоколадов или по ваш избор сос, а след това можете да ги поръсите с ядки, сушени плодове или да използвате произволни продукти за декорация от сладкарската индустрия.   Поничките с пълнеж могат да се приготвят като той се сложи още преди пърженето, но тогава то трябва да е за по-кратко време, което се получава с по-дълбок слой олио, което е по-силно загрято. Масово се практикува и варианта сладкото, конфитюра, крема или който и да е пълнеж, който сме избрали да се добави с шприц след като поничките са изпържени, като в този случай трябва да ги приготвите по-големи от описаното в нашата рецепта.   От Нета



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ekaterinara
Категория: Технологии
Прочетен: 485488
Постинги: 216
Коментари: 0
Гласове: 991
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930