Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2009 18:15 - Как да приготвим агнешкото месо за Великден и Гергьовден
Автор: ekaterinara Категория: Технологии   
Прочетен: 1559 Коментари: 0 Гласове:
1



Ако сте купили за семейството си агнешки котлети, мариновайте ги първо с чесън, розмарин, чер пипер, сол, олио. Нека киснат така една нощ. След това ги оваляйте в брашно и запържете. Добавете още розмарин, магданоз, пресен лук и варете до готовност. Нека обърнем внимание на няколко интересни рецепти от стари майстори. Покриваме тенджера с бекон, добавяме агнешкото, отгоре гъби, подправки и варим около час с бульон или вода. Можем при съчетания на варено агнешко с лук, гъби, корени за супа и други подправки да добавяме чаша вино. Можем да добавим в друг вариант кисели краставички и да застроим с жълтъци. Агнешките котлети можем да оваляме в настърган кашкавал, после в яйце и галета и да запържим. Можем да направим агнешкото на гювеч с ориз, като добавим ориз, домати. Не забравяйте, че можете да направите агнешкото на кайма и от нея – кюфтета. Добавете им яйца, джоджен, хляб. Правим сос от пресен лук нарязан и киселец – запържваме ги, добавяме мляко, докато се получи сос. Добавяме подправки и жълтъци. Ако правите пълнено цяло агне, не забравяйте следното. Черния дроб на агнето запържваме със ситно нарязаната бяла част на пресния лук. Белия дроб варим отделно с корени за супа, няколко зрънца чер пипер и една глава лук. Към подправките в ориза за да пълним агнето добавяме джоджен, и, не забравяйте, калоферче – то е една зелена трева, която навремето нашите баби са използвали в готвенето – продава се от селянките на пазара.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ekaterinara
Категория: Технологии
Прочетен: 485141
Постинги: 216
Коментари: 0
Гласове: 991
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930