Настържете 3 ч. ч. тиква. Объркайте я с 1 непълна ч. ч. захар, 1 ч. ч. нарязани (не смлени) орехи, 2 с. л. галета (счукан сухар), 1 ч. л. канела.
В намазана с олио тава нареждаме една върху друга корите на 1 пакет готови кори. Между всички гори ръсим с горещо олио (най-вкусните тиквеници и щрудели по принцип трябва да ви дъхат на масло, но понеже за Бъдни вечер всичко трябва да е постно, слагаме олио). Само на две места между корите разпределяме плънката от тиква с орехи.
Накрая с нож нарязваме тиквеника на такива големини парчета, на каквито ще го поднасяме. За кръгли тави може да нарежем триъгълни парчета, идващи от центъра и разклоняващи се встрани. За четвъртита тава – еднакви квадратни парчета. Във прорезите (фугите) между парчетата също поръсваме с горещо олио.
Загряваме предварително печката. Печем на умерена или силна фурна – 200 до 300 градуса в началото, после остава на умерена – около 200-250.
Може при поднасяне да поръсим тиквеника с пудра захар отгоре. Може тази захар да е смесена с малко ванилия за аромат.
Най-добрите четири отбора на полуфинали,...
Най - доброто от Слави Трифонов
2. Животът такъв, какъвто аз го виждам
3. Изкуство, наука, творчество
4. Моите размисли за най-важните неща
5. Сведения по различни научни въпроси, които касаят християнството
6. Моята страница за контакти, въпроси и отговори
7. Семиотическите трудове на Ю. М. Лотман
8. Портал по семиотика
9. Семиотика на текста
10. Що е семиотика?
11. Библиотека по семиотика
12. Списание по семиотика
13. Семиотиката в един университет
14. Курс по семиотика
15. Психолозите за религията
16. Електронните книги в Интернет - списък
17. Портал за всякакви науки
18. Портал за худ. литература
19. История
20. Етнография
21. Информация за билки - справки
22. Разни билки
23. За много билки
24. Билки в България
25. За всякакви билки
26. За разни билки
27. Тук в блогрола - информация за психолози