Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2008 17:38 - Най-хубавият тиквеник за Бъдни вечер
Автор: ekaterinara Категория: Технологии   
Прочетен: 7111 Коментари: 0 Гласове:
0



Настържете 3 ч. ч. тиква. Объркайте я с 1 непълна ч. ч. захар, 1 ч. ч. нарязани (не смлени) орехи, 2 с. л. галета (счукан сухар), 1 ч. л. канела.

В намазана с олио тава нареждаме една върху друга корите на 1 пакет готови кори. Между всички гори ръсим с горещо олио (най-вкусните тиквеници и щрудели по принцип трябва да ви дъхат на масло, но понеже за Бъдни вечер всичко трябва да е постно, слагаме олио). Само на две места между корите разпределяме плънката от тиква с орехи.

Накрая с нож нарязваме тиквеника на такива големини парчета, на каквито ще го поднасяме. За кръгли тави може да нарежем триъгълни парчета, идващи от центъра и разклоняващи се встрани. За четвъртита тава – еднакви квадратни парчета. Във прорезите (фугите) между парчетата също поръсваме с горещо олио.

Загряваме предварително печката. Печем на умерена или силна фурна – 200 до 300 градуса в началото, после остава на умерена – около 200-250.

Може при поднасяне да поръсим тиквеника с пудра захар отгоре. Може тази захар да е смесена с малко ванилия за аромат.



Тагове:   вечер,   най,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ekaterinara
Категория: Технологии
Прочетен: 485659
Постинги: 216
Коментари: 0
Гласове: 991
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930