Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2008 18:03 - Къде е изчезналият кивот?
Автор: ekaterinara Категория: Технологии   
Прочетен: 4887 Коментари: 0 Гласове:
0



Мнозина си мислят, че е невъзможно да се даде отговор на този въпрос. Но може да се окаже и че не е чак толкова трудно. 
Знаете ли, че би могло да се даде обяснение на този въпрос?
Има в света само една страна, чиято религия е свързана с кивота. Това е Етиопия. Там във всеки храм се прави копие на кивота, иначе този храм въобще не може да се остави да функционира. Именно това кара учените да се замислят. Защото няма по света много или няколко религии, свързани с поклонение на кивота, а само една. Смята се, че самият кивот се пази в нещо, приличащо на параклис. Оградено е с ограда и се охранява от пазач, който посвещава живота си на това да го пази. А дали е случайно това, че понякога само за пет години се сменят три пазача, защото присъствието на кивота вреди на здравето им, направо ги разболява. Дали наистина това не е кивотът, щом енергийното му излъчване е толкова силно, че повечето хора, поради това, че всеки един от тях има някакъв грях в живота си и е нечист, не са в състояние да издържат присъствието му - именно такива са описани нещата в Стария Завет. Защо кивотът би се намирал точно там, в Африка, при негрите, при положение, че е символ на еврейската религия? Всъщност, има научно обяснение. Ето.
Около 500-600 години преди Христа управлявал еврейските земи цар Манасия. В Библията, в Четвъртата Книга на Царете и после във Втората Книга на Летописите, има по една дълга глава за царуването му. Казва се, че той е вършил зло според разбиранията на еврейската религия. Нещо повече, можем да добавим ние - той направил нещо почти нечувано. Той поставил статуя на езическия идол, на който се е кланял, в еврейския храм. Не пише нищо по въпроса за това, как правоверните евреи са реагирали на това посегателство. От научна гледна точка бихме могли да предположим, че еврейските свещеници не биха позволили светинята, кивотът, да стои на едно място със статуята на идола. Защото, щом вече храмът им е осквернен по този начин, той вече не е свято място - не само храмът, но и цялата земя, в която живеят. Значи, кивотът трябва да бъде изнесен и скрит някъде. А къде, освен на място, където има заселени правоверни евреи. А тогава, в ония времена такива е имало на брега на Нил. След години обаче евреите от там са били прогонени. Което би означавало, че светинята, кивотът, трябвало да бъде преместен. Къде? На друго място, където пак има евреи, а това е в Етиопия. Сигурно много от вас не знаят, но в днешно време си има и чернокожи които са признати за евреи. А колкото за Етиопия днес, там една от водещите религии е източноправославна като нашата. Защо някои мислят, че между езическо или мюсюлманско население християнството не може да вирее - и в Иран съжителстват заедно християни, мюсюлмани и евреи. В Египет има християни също. Така че какво пречи да ги има и в Етиопия?
Възможно се е смятало кивотът да е скрит в някоя пещера. Но реално погледнато, сигурно теорията за Етиопия е по-добра. Кивотът едва ли би бил оставен без надзор и охрана. А разните му там тамплиери и такива подобни са го търсили и уж били скрили.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ekaterinara
Категория: Технологии
Прочетен: 485427
Постинги: 216
Коментари: 0
Гласове: 991
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930