Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2009 10:05 - Боб с пушени гърди
Автор: ekaterinara Категория: Хоби   
Прочетен: 3218 Коментари: 0 Гласове:
0



Взема се 200 г пушени гърди, и то от тези части, които са най-неприятни за сурово ядене - кокалчета, хрущялчета, по-твърда кожа и прочее. Нарязват се на парчета, а кожичките съвсем на тънко и ситно, и врат във вода около половин час преди да се сложи бобът. Слага се боб чаша и половина, две-три глави кромид, нарязан като за селска манджа - на едро, на филийки или други парчета. По желание добавете едно доматче ситно нарязано. Още две сухи чушки или малко лютеница, сол. Яденето се прави в дълбока тенджера, с много вода и ври, докато около четвърт от зърната се разварят, напукат, което дава гъстота на соса. Накрая се слага джоджен. Трябва да е нещо средно между чорба и яхния. В Банско слагат вместо пушени гърди сланина. Поднася се с туршия или салата. Яде се в супени чинии с лъжица.


Тагове:   готварство,


Гласувай:
0
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ekaterinara
Категория: Технологии
Прочетен: 333969
Постинги: 184
Коментари: 0
Гласове: 929
Календар
«  Януари, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031